Sposób przygotowania:
Gularz wieprzowy pyszny
Mięso myjemy i kroimy na malutkie kwadraciki.
Cebulę obieramy i kroimy w paseczki lub jak komu wygodnie.
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso i doprawiamy je przyprawami.
W garnku wstawiamy wodę z vegetą i do niej wrzucamy podsmażone mięso. Na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem i również wrzucamy do garnka. Jabłko obieramy kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka.
(Do smaku można dodać kilka suszonych grzybków ale nie trzeba.)
Potrawę gotujemy na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny.
Po tym czasie nie ma śladu po jabłku i po cebuli za ti jest cudowny smak i aromat. Mąką zagęszczamy sos i trzymamy na gazie do bulknięcia. :)
Potrawę można podawać z ziemniakami, z kopytkami, z makaronem, ryżem, kasza jak kto lubi.
Surówkę polecam z kiszonej kapusty lub paprykę marynowaną albo ogórki kiszone.
Cebulę obieramy i kroimy w paseczki lub jak komu wygodnie.
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso i doprawiamy je przyprawami.
W garnku wstawiamy wodę z vegetą i do niej wrzucamy podsmażone mięso. Na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem i również wrzucamy do garnka. Jabłko obieramy kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka.
(Do smaku można dodać kilka suszonych grzybków ale nie trzeba.)
Potrawę gotujemy na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny.
Po tym czasie nie ma śladu po jabłku i po cebuli za ti jest cudowny smak i aromat. Mąką zagęszczamy sos i trzymamy na gazie do bulknięcia. :)
Potrawę można podawać z ziemniakami, z kopytkami, z makaronem, ryżem, kasza jak kto lubi.
Surówkę polecam z kiszonej kapusty lub paprykę marynowaną albo ogórki kiszone.