lenna

lenna

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Gulasz:)

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

gulasz można podać z ryżem albo kaszą :)

Gulasz:) Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz:)

 

  • 1papryka
  • 1cebula mała
  • 1ząbek czosnku
  • 1łyżka oleju
  • 1łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 250g wołowiny gulaszowej bez kosci
  • przyprawa fix gulasz knorr

 

Sposób przygotowania:

Gulasz:)
Mięso oczyszczamy ,kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym tłuszczu .Dodajemy posiekaną cebule i czosnek i ponownie podsmażamy Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę oraz paprykę mieloną i duś około 5 minut .Zalej mięso 1litrem wody ,dodaj fix, rozmieszaj i zagotuj.Gulasz gotuj pod przykryciem ok 1godziny od czasu do czasu mieszaj .danie podawaj z ryżem:)
Gulasz:)
Etap 1