iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gulasz czeski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobry gulasz do kaszy ,ziemniaków

Gulasz czeski

Składniki:

Gulasz czeski

 

  • 1 łyżka smalec,
  • 1 szt cebula,
  • 2 szkl rosół,
  • 1 łyżka mąka,
  • czosnek,
  • kminek mielony,
  • majeranek,
  • Sól,
  • 1/2 kg szynka mięso,
  • 30 dag wołowina,
  • papryka słodka,
  • przyprawa grillowa

 

Sposób przygotowania:

Gulasz czeski
Mięso oczyścić z błon , umyć ,osuszyć . Pokroić w grubą kostkę . Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę . Usmażyć w rondlu na złoto na smalcu , następnie dodać pokrojone mięsa dwa rodzaje , obsmażyć wszystko razem . Teraz posolić , dodać kminek i paprykę ,przyprawy grillowej odrobinę podlać rosołem i dusić przez godzinę pod przykryciem .Od czasu do czasu mieszając i podlewając woda lub rosołem . Następnie dodać wyciśnięty czosnek opróczyc mąką ,mieszać zagotować .Na koniec rozetrzeć majeranek w ręce i dodać do sosu .zagotować .Podawać