Sposób przygotowania:
Gulasz mieszany Eli
Cebule pokroić w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę.Z umytych papryk wyciąć szypółki i usunąć gniazda nasienne.Paptyki pokroić w paski.Podgrzybki oczyścić i pokroić.Z udek obrać mięso i pokroić.W rondlu rozgrzać olej,dodać cebulę,czosnek i chwilę smażyć.Dodać grzyby,sól,pieprz i znowu chwilę smażyć.Dodać paprykę i jeszcze chwilę razem smażyć.Dodać sos z udek,kostkę mięsną i dusić do miękkości papryki.Gdy papryka będzie miękka dodać mięso z udek i zagotować.Mąkę rozmieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Gulasz podawać razem z makaronem.Smacznego!