przemoo1987

przemoo1987

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Gulasz po węgiersku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sycący i pyszny posiłek dla każdego !

Gulasz po węgiersku

Składniki:

Gulasz po węgiersku

 

  • ok 1 kg wołowiny
  • ok 40 dag wieprzowiny ( łopatka bedzie idealna )
  • 1 litr soku pomidorowego
  • 5-6 ziemniaków
  • mrozona marchewka posiekana w kostkę
  • cebula
  • kostka rosołowa
  • majeranek, pieprz, ostra papryka w proszku, kminek, kucharek
  • przyprawa do gulaszu w proszku

Sposób przygotowania:

Gulasz po węgiersku
Wołowinę oraz wieprzowinę siekamy w kosteczkę. Podsmażamy na smalcu aż mięsko będzie delikatnie miękkie. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę. Wlewamy do garnka wodę, zagotowujemy,wrzucamy kostki rosołowe po czym dodajemy mięso z cebulą oraz marchewkę i ziemniaki. Po chwili wlewamy sok pomidorowy. Po około 5 minutach dodajemy przyprawy, proszę nie żałować papryczki, to w końcu węgierska kuchnia :) Gotujemy jeszcze około 15 min. Danie gotowe!