Sposób przygotowania:
Gulasz pod pierzynką z ciasta francuskiego
Mięso mielone wymieszać z przyprawami i formować małe pulpeciki. W rondlu rozgrzać olej i usmażyć pulpeciki.
Paprykę pokroić w drobną kostkę, kalafiora podzielić na małe różyczki. Warzywa dodać do obsmażonych pulpecików, podsmażyć razem 5-10 minut i zalać gorącą wodą do przykrycia składników. Gotować kolejne 5 minut, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować całość do zgęstnienia sosu.
Sos z pulpecikami nałożyć do naczyń do zapiekania i przykryć ciastem francuskim. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut aż ciasto się zezłoci. Podawać gorące.
Smacznego :)
Paprykę pokroić w drobną kostkę, kalafiora podzielić na małe różyczki. Warzywa dodać do obsmażonych pulpecików, podsmażyć razem 5-10 minut i zalać gorącą wodą do przykrycia składników. Gotować kolejne 5 minut, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować całość do zgęstnienia sosu.
Sos z pulpecikami nałożyć do naczyń do zapiekania i przykryć ciastem francuskim. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut aż ciasto się zezłoci. Podawać gorące.
Smacznego :)