patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Gulasz z szynki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki, łatwy i tani gulasz z szynki bez kości. Gulasz jest idealny do chleba ale również z dodatkiem ryżu i kaszy.

Gulasz z szynki z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z szynki z pieczarkami

 

  • 1/2 kg mięsa np.szynki
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 litr wody
  • 3 łyżki koncentratu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki mąki
  • olej

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki z pieczarkami
Szynkę myję i kroję w kostkę. Dodaję przyprawy. Smażę na oleju. Następnie wrzucam do 1 litra wody. Pieczarki smażę na oleju z cebulką.

Pod koniec dodaję 3łyżki mąk. Smaże. Całość dodaję do garnka z wodą i mięsem. Gulasz duszę ok 20 min. Następnie dodaję 3 łyżki koncentratu oraz 2 łyżki ketchupu pikantnego.

Duszę jeszcze ok 5 min. Podaję z chlebem albo ryżem i kaszą. 
Gulasz z szynki z pieczarkami
Mięso kroję w kostkę.Nie musi być równa.
Gulasz z szynki z pieczarkami
Mięso posypuję przyprawami.Następnie mieszam.