Sposób przygotowania:
Gulasz z pieczarkami i papryką
Cebule obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Przyprawiamy solą i dusimy pod przykryciem przez 3 minuty. Łopatkę myjemy i osuszamy, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z cebulą. Mięso smażymy przez 5 minut co chwilę mieszając. Przyprawiamy ostrą mieloną papryką i zalewamy wodą. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
W tym momencie gulasz przyprawiamy solą. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Paprykę myjemy i kroimy w cieniutkie paseczki. Dorzucamy do garnka z gulaszem. Mieszamy i całość gotujemy jeszcze przez 5 minut. W kubku mieszamy mąkę z odrobiną wody i powoli wlewamy do gulaszu, zagęszczając go.
Na końcu całość przyprawiamy pieprzem i gotujemy jeszcze przez 3 minuty co chwilę mieszając. Podajemy na gorąco, wówczas najlepiej smakuje.
W tym momencie gulasz przyprawiamy solą. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Paprykę myjemy i kroimy w cieniutkie paseczki. Dorzucamy do garnka z gulaszem. Mieszamy i całość gotujemy jeszcze przez 5 minut. W kubku mieszamy mąkę z odrobiną wody i powoli wlewamy do gulaszu, zagęszczając go.
Na końcu całość przyprawiamy pieprzem i gotujemy jeszcze przez 3 minuty co chwilę mieszając. Podajemy na gorąco, wówczas najlepiej smakuje.