Sposób przygotowania:
Placki z gulaszemPrzygotowanie gulaszu: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę i cebulę oczyścić i pokroić w sporą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać paprykę w proszku i chwilę ją podsmażać. Gdy zmieni kolor wrzucić mięso i podsmażać od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso się ładnie zrumieni dodać paprykę i cebulę i dalej smażyć. Po około 3 minutach dodać wszystkie przyprawy, i dusić na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Wodę rozmieszać z mąką ziemniaczaną i zagęścić nią sos. Zagotować i tak przygotowany gulasz podawać z plackami, które podczas duszenia się mięsa zostaną usmażone.Przygotowanie placków: Obrane i umyte ziemniaki oraz cukinię zetrzeć na tarce do ziemniaków razem z obraną i umytą cebulą. Dodać jajka, kaszę mannę i mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać masę ziemniaczaną i smażyć na oleju placki według uznania małe lub duże na złoty kolor z obu stron. Podawać z przygotowanym gulaszem.
kołczu
anemon
edytaha
agabi22