Anna Purgal

Anna Purgal

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Gulasz drobiwy w pkantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cena jednej porcji takiego gulaszu wynosi ok 3.55 a porcja ma ok 500 kcal

Gulasz drobiwy w pkantnym sosie

Składniki:

Gulasz drobiwy w pkantnym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiwy w pkantnym sosie
Płuczemy filet i wycieramy go do sucha , kroimy w średnią kostkę . Kaszę zalewamy 3 szklankami zimnego bulionu . Gotujemy ok 10 min . Przykrywamy wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika na 30 min , aby spęczniała. Warzywa w zależności od rodzaju oczyszczamy i obieramy . Kroimy w niewielkie kawałki . Na patelni rozgrzewamy olej . Rumienimy na nim mięso . Dokładamy warzywa . Oprószamy ziołami . Przyprawiamy roztartym czosnkiem , solą i pieprzem . Składniki smażymy ok 5 minut . Następnie mięso i warzywa podlewamy pozostałym bulionem . Mieszamy ze śmietaną . Do potrawki dokładamy koncentrat pomidorowy oraz pastę paprykową . Dobrze mieszamy i dusimy 30 minut na małym płomieniu . Pod koniec duszenia przyprawiamy ponownie do smaku . Gotowe danie nakładamy na talerze . Podajemy z przygotowaną kaszą gryczaną ewentualnie z ziemniakami