ciachaoliwki

ciachaoliwki

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Gulasz węgierski.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Węgier Polak dwa bratanki.

Gulasz węgierski.

Składniki:

Gulasz węgierski.

 

  • 80 dkg mięsa (łopatka)
  • 5-6 dkg tłuszczu
  • 3 dkg mąki
  • 10 dkg cebuli
  • 1/3-1/2 łyżeczki papryki
  • 5 dkg koncentratu pomidorowego
  • sól

Sposób przygotowania:

Gulasz węgierski.
Mięso opłukać, pokroić w kostkę, osolić, oprószyć mąką. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć mięso, zrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę, dodać do mięsa wraz z tłuszczem, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości. Koncentrat pomidorowy zasmażyć z papryką na 2 dkg tłuszczu, rozrzedzić wodą, wlać do mięsa i dusić razem przez kilka minut. Smacznego.