Sposób przygotowania:
Gulasz po węgierskuI
1. Mięso kroję w kostkę, smażę na rozgrzanym oleju, doprawiam solą oraz papryką słodką. Podlewam jedną szk. wody i gotuję około 40 minut.
II
2. Na drugiej patelni smażę boczek pokrojony w kostkę. Jak boczek się wytopi dodaję obraną, drobno pokrojoną cebule.
3. Marchewki obieram, kroję w krążki, dodaję do cebuli. Smażę około 10 minut i dodaję obrane z nasion, pokrojone w paseczki papryki.
4. Następnie podlewam jedną szklanką wody, dodaję koncentrat pomidorowy, ketchup, sos sojowy, wsypuję chili, gotuję około 5 minut. Sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
III
5. Usmażone mięso przekładam do warzywnego sosu.
6. Na drugiej patelni rozpuszczam masło, dodaję pokrojone plasterki pieczarki, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem oraz solą. Usmażone grzyby dodaję do mięsa.
IV
7. Gulasz gotowy, podaję z ziemniaki i surówką
8. Smacznego.
Czekoladka 2