Sposób przygotowania:
Placki po węgiersku z pieczarkami
Wołowinę myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Obtaczamy w mące, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i podsmażamy na dużym ogniu. Przekładamy mięso do garnka. Jedną cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym tłuszczu i też przekładamy do garnka. Podlewamy mięso wodą i dusimy pod przykryciem przez około półtorej godziny.
Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, paprykę w paski. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy, dodajemy koncentrat i dusimy jeszcze około 30 minut.
Ziemniaki i drugą cebulę ścieramy na tarce. Dodajemy 2 łyżki mąki i jajko, przyprawiamy.
Smażymy placki ziemniaczane i podajemy je z sosem.
Na wierzchu robimy kleks ze śmietany.
Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, paprykę w paski. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy, dodajemy koncentrat i dusimy jeszcze około 30 minut.
Ziemniaki i drugą cebulę ścieramy na tarce. Dodajemy 2 łyżki mąki i jajko, przyprawiamy.
Smażymy placki ziemniaczane i podajemy je z sosem.
Na wierzchu robimy kleks ze śmietany.