LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Gulasz węgierski 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Diabelski ale bardzo smaczny.

Gulasz węgierski 7 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz węgierski 7

 

Sposób przygotowania:

Gulasz węgierski 7
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić cebulę z czosnkiem. Przełożyć do garnka. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Włożyć do cebuli. Dodać kmin, bulion, sól i pieprz. Gotować na małym ogniu przez pół godziny. Dodać pomidory, paprykę i oregano, gotować na małym ogniu bez przykrycia 15-20 minut. Mąkę rozrobić z niewielką ilością wody, wlać do gulaszu i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje.
Gulasz węgierski 7
Przygotowanie cebuli i czosnku do gulaszu.
Gulasz węgierski 7
Gotowanie łopatki z cebulą i czosnkiem w bulionie.
Gulasz węgierski 7
Dodanie pomidorów i papryki do gotowanego mięsa.
Gulasz węgierski 7
Zagęszczanie gulaszu mąką ziemniaczaną z wodą.