Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowo - warzywny
Mięso pokroiłem w grubsze kawałki, w garnku rozgrzałem trochę oleju, podsmażyłem na nim mięso, zalałem 3 szklankami wody, dodałem sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i pod przykryciem na wolnym ogniu dusiłem do miękkości mięsa. W tym czasie dużą marchewkę, dużą pietruszke i selera pokroiłem w kostkę. Pora sporej wielkości w półplasterki, a cebulę w piórka. Na patelni wok rozgrzalem nieco oleju i najpierw przesmażyłem selera z pietruszką, potem dodałem marchewkę, gdy warzywa były już nieco podsmażone dodałem cebulę z porem - jeszcze chwilę podsmażałem (doprawiłem do smaku). Gdy mięso było miękkie dodalem wszystkie warzywa, dodałem też koncentrat pomidorowy. Całość jeszcze chwile podgotowalem, warzywa nieco zagęściły zupę.