Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy
Przygotowujemy wszystkie niezbędne składniki: - cebulę obieramy i kroimy w piórka; - marchew obieramy i kroimy w kostkę; - pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę; - schab wieprzowy oczyszczamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy mięso na osobnej patelni, następnie dodajemy do niego cebulę. Chwilę podsmażamy. Całość wrzucamy do garnka i dodajemy przyprawę do gulaszu. Znów chwilę podsmażamy. Między czasie w misce rozrabiamy kostkę rosołu warzywnego z około 0,5 litra wody. Dolewamy ją do garnka, dorzucamy warzywa i dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez około 15-20 minut. Śmietanę hartujemy odrobiną wywaru i całość dodajemy do garnka. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok 5 minut.Gotowy sos podajemy z ziemniaczkami.Życzymy smacznego:)