Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Gulasz wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz wieprzowy to idealne danie na obiad. Smak i aromat danego gulaszu powinien dopasować każdemu :)

Gulasz wieprzowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy

 

  • 300 gram schabu wieprzowego
  • 4 sztuki marchwi
  • 2 duże cebule
  • 1 mała pietruszka (korzeń)
  • 1 opakowanie przyprawa do gulaszu Prymat
  • 1 duży kubek śmietany 18 proc
  • 1 kostka rosołu warzywnego

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy
Przygotowujemy wszystkie niezbędne składniki: - cebulę obieramy i kroimy w piórka; - marchew obieramy i kroimy w kostkę; - pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę; - schab wieprzowy oczyszczamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy mięso na osobnej patelni, następnie dodajemy do niego cebulę. Chwilę podsmażamy. Całość wrzucamy do garnka i dodajemy przyprawę do gulaszu. Znów chwilę podsmażamy. Między czasie w misce rozrabiamy kostkę rosołu warzywnego z około 0,5 litra wody. Dolewamy ją do garnka, dorzucamy warzywa i dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez około 15-20 minut. Śmietanę hartujemy odrobiną wywaru i całość dodajemy do garnka. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok 5 minut.Gotowy sos podajemy z ziemniaczkami.Życzymy smacznego:)
Gulasz wieprzowy
Przygotowujemy wszystkie niezbędne składniki
Gulasz wieprzowy
Podsmażamy mięso, a następnie dodajemy warzywa
Gulasz wieprzowy
Dodajemy kostkę rosołu warzywnego i dusimy na małym ogniu
Gulasz wieprzowy
Śmietanę hartujemy odrobiną wywaru i całość dodajemy do garnka