Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Gulasz wieprzowy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z warzywami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealnie pasują do dani, kopytka lub kluski śląskie.

Gulasz wieprzowy z warzywami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z warzywami

I

Gulasz wieprzowy z warzywami

1. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
2. Mięso kroję w kostkę dodaję do warzyw, gdy mięso zmieni kolor doprawiam solą, papryką ostrą oraz papryką słodką. Marchew obieram, kroję w plasterki, dodaję do mięsa Następnie podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.

II

Gulasz wieprzowy z warzywami

1. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, łączę z mięsem. Dodaję fasolkę szparagową i ponownie gotuję około 10 minut.
2. Na koniec rozrabiam zupę węgierską w małej ilości wody i wlewam do mięsa, chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
3. Danie gotowe, podaję z kopytkami, kluskami śląskimi lub ziemniakami.
4. Smacznego.