Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowo - warzywny do makaronu
Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć. Szpinak umyć i posiekać, cebulę obrać i po umyciu pokroić w grubą kostkę. Następnie oczyścić pieczarki i także pokroić na kawałki. Marchew obrać, umyć i pokroić w plastry. Fasolę opłukać i odsączyć na sitku a kapustę pokroić w kostkę. Gdy mięso się podsmaży dodać cebulę i zeszklić ją. Potem dodać pieczarki, kapustę, marchew i dalej smażyć przez jakieś 5 minut. Zawartość patelni zalać bulionem, dodać przyprawy i dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodać fasolę i posiekany szpinak. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Gotowy gulasz zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie wody i zagotować. Gulasz podawać np. z makaronem.

gusia1000