pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz wieprzowy na koncentracie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

wybornie smakuje z kaszą jęczmienną i ogórkami kiszonymi

Gulasz wieprzowy na koncentracie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz wieprzowy na koncentracie

 

  • 60 dag mięso wieprzowe bez kości,
  • przyprawa do mięsa wieprzowego,
  • 2-3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1 cebula średnia,
  • 100 ml bulion warzywny (może być z kostki),
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy na koncentracie
Mięso i cebulę kroimy w kosteczkę. Mięso dokładnie obtaczamy w przyprawie do mięsa wieprzowego i razem z cebulą smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Zmniejszamy ogień, dolewamy bulion wymieszany z koncentratem i dusimy, aż większość płynu wyparuje i sos się zagęści.
Gulasz wieprzowy na koncentracie
Przykład podania gulaszu