Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z gruszką
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy. Cebulę w kostkę, a czosnek w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy przez 5 minut. Dokładamy cebulę i czosnek i smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dokładamy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa.
Gruszki obieramy i kroimy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę, dokładamy do gulaszu. Gotujemy razem przez kilka minut.
Dokładamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy. U mnie dużo płynu odparowało, więc nie zagęszczałam gulaszu mąką
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy przez 5 minut. Dokładamy cebulę i czosnek i smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dokładamy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa.
Gruszki obieramy i kroimy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę, dokładamy do gulaszu. Gotujemy razem przez kilka minut.
Dokładamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy. U mnie dużo płynu odparowało, więc nie zagęszczałam gulaszu mąką