kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1233]

Gulasz wieprzowy z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny i sycący gulasz z dodatkiem gruszki. Taki gulasz świetnie smakuje zarówno z ziemniakami jak i z makaronem, ryżem lub kaszą. Polecam.

Gulasz wieprzowy z gruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z gruszką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z gruszką
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy. Cebulę w kostkę, a czosnek w kosteczkę.

Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy przez 5 minut. Dokładamy cebulę i czosnek i smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dokładamy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa.

Gruszki obieramy i kroimy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę, dokładamy do gulaszu. Gotujemy razem przez kilka minut.

Dokładamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy. U mnie dużo płynu odparowało, więc nie zagęszczałam gulaszu mąką
Gulasz wieprzowy z gruszką
Umyte i osuszone mięso kroimy w dużą kostkę.
Gulasz wieprzowy z gruszką
Obraną cebulę i czosnek kroimy na mniejsze kawałeczki.
Gulasz wieprzowy z gruszką
Do przesmażonego mięsa dodajemy cebulę i czosnek.
Gulasz wieprzowy z gruszką
Na samym końcu dorzucamy pokrojone gruszki.