Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Papryki myjemy, osuszamy z wody. Kroimy i usuwamy pestki, kroimy w dużą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy przez kilka minut. Przekładamy do miseczki. Na patelnię wkładamy mięso i smażymy przez około 10 minut, dodajemy przesmażone warzywa, przyprawy i wlewamy gorącą wodę. Gotujemy do miekkości mięsa.
Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy.
Ugotowany gulasz doprawiamy do smaku i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy przez kilka minut. Przekładamy do miseczki. Na patelnię wkładamy mięso i smażymy przez około 10 minut, dodajemy przesmażone warzywa, przyprawy i wlewamy gorącą wodę. Gotujemy do miekkości mięsa.
Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy.
Ugotowany gulasz doprawiamy do smaku i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.