Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkamiETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą do grilla.
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażyć na nim mięso. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać do niej obrane i pokrojone na plasterki pieczarki. Obsmażyć i przełożyć do mięsa.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Dodać do mięsa. Wlać ok. 1,5 szklanki wody. Włożyć koper w całości i przyprawy. Dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Dodać passatę i ząbek czosnku w całości. Dusić do miękkości. Doprawić solą.
Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody i wlać do garnka. Dusić, aż się zagęści.
Podawać np z ziemniakami lub pieczywem.