WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1659]

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz wieprzowy z szynki i schabu, z cebulą, pieczarkami i czerwoną papryką. Idealny do ryżu, kaszy czy ziemniaków.

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

ETAP 1:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą do grilla.

W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażyć na nim mięso. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać do niej obrane i pokrojone na plasterki pieczarki. Obsmażyć i przełożyć do mięsa.

Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Dodać do mięsa. Wlać ok. 1,5 szklanki wody. Włożyć koper w całości i przyprawy. Dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Dodać passatę i ząbek czosnku w całości. Dusić do miękkości. Doprawić solą.

Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody i wlać do garnka. Dusić, aż się zagęści.

Podawać np z ziemniakami lub pieczywem.

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami
Gulasz wieprzowy po przygotowaniu w garnku.
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami
Woda, przyprawy i koper dodane do mięsa i warzyw
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami
Podsmażone pieczarki z cebulą dodane do mięsa
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami
Papryka czerwona dodana do garnka z mięsem.