kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1233]

Gulasz wieprzowy z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny gulasz. Gulasz przygotowałam z karkówki z porem i jabłkami. Polecam jako danie główne.

Gulasz wieprzowy z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z jabłkiem
Mięso myjemy i osuszamy z wody na papierowym ręczniku. Kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, odstawiamy. Por dokładnie myjemy i kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy mięso, smażymy przez 10 minut. Dodajemy por i smażymy razem przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa. Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne. Obieramy ze skórki i kroimy w cząstki, dodajemy do ugotowanego gulaszu i razem gotujemy przez chwilę, doprawiamy do smaku.
Gulasz wieprzowy z jabłkiem
Karkówka pokrojona w kostkę i wymieszana z przyprawami.
Gulasz wieprzowy z jabłkiem
Umyty i oczyszczony por kroimy na krążki.
Gulasz wieprzowy z jabłkiem
Do obsmażonego mięsa dodajemy por i razem smażymy.
Gulasz wieprzowy z jabłkiem
Jabłka dodajemy do gulaszu na samym końcu.