migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Gulasz wieprzowy z cebulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Gulasz czyli sosik z mięska wieprzowego tym razem w sosie cebulowym. Sosik można podać z kaszą lub ziemniakami. U mnie tym razem ziemniaczki i domowe ogóreczki z czosnkiem ze słoiczka.

Gulasz wieprzowy z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z cebulą

 

  • 700 g mięsa wieprzowego u mnie łopatka
  • 3-4 średnie cebule
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia
  • woda lub bulion
  • 1 łyżeczka mąki ryżowej

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z cebulą
Mięso pokroić w średnią kostkę. Podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojoną cebulę. Wszystko chwilę razem smażyć, doprawić sola i pieprzem.

Następnie zalać wodą (lub bulionem) tak, aby pokryła mięso i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

Podczas duszenia cebula się rozpadnie, sos zagęścić mąką ryżową.
Gulasz wieprzowy z cebulą
Mięso pokroić w średnią kostkę. Podsmażyć na oleju.
Gulasz wieprzowy z cebulą
Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojoną cebulę. Wszystko chwilę razem smażyć, doprawić sola i pieprzem.
Gulasz wieprzowy z cebulą
Następnie zalać wodą (lub bulionem) tak aby pokryła mięso i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Podczas duszenia cebula się rozpadnie, sos zagęścić mąką ryżową.