WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 746]

Kasza po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wegetariańskie kaszotto, albo obiadowy dodatek do mięsa. Kasza w pomidorach z czerwoną fasolą i kukurydzą

Kasza po meksykańsku

Składniki:

Kasza po meksykańsku

 

Sposób przygotowania:

Kasza po meksykańsku

Cebula

Kasza po meksykańsku
Cebula i czosnek powinny lekko skarmelizować.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w plasterki. Podsmażamy dość mocno na niezbyt dużej ilości oleju, lekko solimy.

Kasza

Kasza po meksykańsku
Do dania można też użyć różnych innych kasz.

Do cebuli wsypujemy kaszę i chwilę przesmażamy. Wlewamy pomidory i zagotowujemy. Dodajemy kukurydzę i czerwoną fasolę.

Gotowanie

Kasza po meksykańsku
Kaszotto często mieszamy, by się nie przypaliło.

Danie doprawiamy chili, czerwoną papryką, solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu, aż kasza stanie się miękka. W razie potrzeby możemy dolać bulionu lub wody.