Sposób przygotowania:
Smaczny gulasz wieprzowy z dynią
Świeżą łopatkę wieprzową bez kości pokroić w małą kostkę, włożyć do garnka na gorący olej rzepakowy, posypać przyprawą do wieprzowiny, podsmażyć na rumiano, dodać pokrojoną cebulę w kostkę, podsmażać z 10 minut.
Wsypać dynię pokrojoną w kostkę, podsmażać z 10 minut, następnie wlać wodę, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem gotowac do miękkości mięsa.
Mąkę pszenną wymieszać z wodą i zagęścić sos, dodać paprykę chili w proszku.
Wsypać dynię pokrojoną w kostkę, podsmażać z 10 minut, następnie wlać wodę, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem gotowac do miękkości mięsa.
Mąkę pszenną wymieszać z wodą i zagęścić sos, dodać paprykę chili w proszku.