Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z mrożonką i suszonymi jabłkami
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek z łusek. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w kosteczkę.
Na patelni rozpuszczamy smalec i wkładamy mięso, smażymy przez 5 minut. Dokładamy cebulę i czosnek i smażymy kolejne 5 minut, cały czas mieszamy. Przekładamy do garnka z gotującą wodą i dokładamy listki laurowe i ziele angielskie.
Po godzinie gotowania dokładamy mrożonkę, suszone jabłka, koncentrat i przyprawy.
Gotujemy razem przez około 10 minut.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek z łusek. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w kosteczkę.
Na patelni rozpuszczamy smalec i wkładamy mięso, smażymy przez 5 minut. Dokładamy cebulę i czosnek i smażymy kolejne 5 minut, cały czas mieszamy. Przekładamy do garnka z gotującą wodą i dokładamy listki laurowe i ziele angielskie.
Po godzinie gotowania dokładamy mrożonkę, suszone jabłka, koncentrat i przyprawy.
Gotujemy razem przez około 10 minut.