Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z warzywami
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i ostrą papryką w proszku.
Cebulę i czosnek siekamy. Paprykę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulkę i czosnek, wrzucamy na patelnię mięso i smażymy, dodajemy paprykę. Dodajemy pomidory w puszce, 3 łyżki koncetratu pomidorowego, łyżkę wazową buliony, wrzucamy listki laurowe, dusimy, co jakis czas dolewając bulion.
Doprawiamy gulasz solą, pieprzem, tymiankiem i ostrą oraz słodką papryką mieloną. Łącznie dusimy ok. godziny. Podajemy z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą.
Cebulę i czosnek siekamy. Paprykę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulkę i czosnek, wrzucamy na patelnię mięso i smażymy, dodajemy paprykę. Dodajemy pomidory w puszce, 3 łyżki koncetratu pomidorowego, łyżkę wazową buliony, wrzucamy listki laurowe, dusimy, co jakis czas dolewając bulion.
Doprawiamy gulasz solą, pieprzem, tymiankiem i ostrą oraz słodką papryką mieloną. Łącznie dusimy ok. godziny. Podajemy z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą.