Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z warzywami
Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć na nim na rumiano pokrojone i lekko posolone mięso ( na 2 łyżkach smalcu ) . Przełożyć do rondla , dorzucić pokrojoną w piórka cebulę , liście laurowe, ziele angielskie, kostkę mięsną .Zalać wodą i dusić przez 1 godzinę na małym gazie. W czasie duszenia mięsa obrać i pokroić warzywa i ziemniaki – zalać je szklanką wody w szerokim garnku i pod szczelnym przykryciem gotować 30 minut. Gdy gulasz jest już miękki zrobić rumianą zasmażkę z mąki ( na suchej patelni ) . Rozprowadzić gulaszem i przełożyć do rondla. Odcedzić warzywa i dodać do gulasz. Delikatnie zamieszać. Doprawić pieprzem, papryką , sosem sojowym . Podawać w miseczkach jako danie jednogarnkowe , posypany pokrojoną natką pietruszki.
msewka
Babciagramolka
Dziękuję . Powoli uczę się robienia zdjęć kulinarnych . Żebyś zobaczyła moje pierwsze zdjęcia - masakra .myślałam ,że jak coś jest smaczne i ładnie podane to na zdjęciu będzie widać - a tu guzik .Potrawa smaczna a zdjęcie czasem tragiczne .