Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z warzywamiETAP 1:
Warzywa myjemy. Marchewki obieramy. Warzywa kroimy w kostkę.
Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką mieloną.
ETAP 2:
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Smażymy warzywa do miękkości. Warzywa oprószamy solą i pieprzem.
ETAP 3:
Warzywa odsuwamy na bok. Na patelnię wrzucamy mięso, smażymy.
ETAP 4:
Dodajemy bulion, passatę pomidorową i majeranek. Patelnię przykrywamy.
Gulasz dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie mięciutkie (ok. godziny).
Danie doprawiamy solą i pieprzem oraz ostrą i słodką papryką mieloną.
Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami.