Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z warzywamiETAP 1:

Warzywa myjemy. Marchewki obieramy. Warzywa kroimy w kostkę.
Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką mieloną.
ETAP 2:

Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Smażymy warzywa do miękkości. Warzywa oprószamy solą i pieprzem.
ETAP 3:

Warzywa odsuwamy na bok. Na patelnię wrzucamy mięso, smażymy.
ETAP 4:

Dodajemy bulion, passatę pomidorową i majeranek. Patelnię przykrywamy.
Gulasz dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie mięciutkie (ok. godziny).
Danie doprawiamy solą i pieprzem oraz ostrą i słodką papryką mieloną.
Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami.