Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z warzywami i pieczarkami
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno kroimy, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na małym ogniu, aż się zeszkli. Wrzucamy mięso i podsmażamy je. Następnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez około godzinę.
W międzyczasie kroimy w kostkę paprykę, marchewkę i ogórki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w paski. Roztapiamy na dużej patelni masło, wrzucamy pieczarki i podsmażamy. Po godzinie dodajemy do mięsa pokrojone warzywa oraz podsmażone pieczarki. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze przez około 20 minut.
Rozprowadzamy mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody, dokładnie mieszamy i dodajemy do sosu. Doprowadzamy do wrzenia.
W międzyczasie kroimy w kostkę paprykę, marchewkę i ogórki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w paski. Roztapiamy na dużej patelni masło, wrzucamy pieczarki i podsmażamy. Po godzinie dodajemy do mięsa pokrojone warzywa oraz podsmażone pieczarki. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze przez około 20 minut.
Rozprowadzamy mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody, dokładnie mieszamy i dodajemy do sosu. Doprowadzamy do wrzenia.