Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Gulasz wieprzowy z warzywami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny gulasz z mięsa wieprzowego i warzyw, najlepiej smakuje podany z plackami ziemniaczanymi lub z kaszą.

Gulasz wieprzowy z warzywami i pieczarkami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z warzywami i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z warzywami i pieczarkami
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno kroimy, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na małym ogniu, aż się zeszkli. Wrzucamy mięso i podsmażamy je. Następnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez około godzinę.

W międzyczasie kroimy w kostkę paprykę, marchewkę i ogórki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w paski. Roztapiamy na dużej patelni masło, wrzucamy pieczarki i podsmażamy. Po godzinie dodajemy do mięsa pokrojone warzywa oraz podsmażone pieczarki. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze przez około 20 minut.

Rozprowadzamy mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody, dokładnie mieszamy i dodajemy do sosu. Doprowadzamy do wrzenia.

Tagi:

dania gulasze