dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Gulasz wieprzowy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Wieprzowy gulasz z dodatkiem różnorodnych, pysznych i sezonowych warzyw. Potrawa jest bardzo dobra. Polecam.

Gulasz wieprzowy z warzywami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z warzywami

Prygotowanie warzyw:

Gulasz wieprzowy z warzywami
Oczyszczone i umyte warzywa kroimy w kostkę.

Warzywa płuczemy i dokładnie oczyszczamy. Osuszamy. Wszystko kroimy w grubą kostkę.

Przygotowanie mięsa:

Gulasz wieprzowy z warzywami
Opłukane mięsko kroimy w kostkę i oprószamy przyprawami.

Mięso płuczemy i osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Kroimy w średniej grubości kostkę. Oprószamy solą i kolorowym pieprzem.

Przygotownie gulaszu:

Gulasz wieprzowy z warzywami
Przesmażone mięso i warzywa przekładamy do garnka.

Mięso smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Przekładamy do rondla. Na tym samym tłuszczu smażymy posiekaną cebulę. Dodajemy do mięsa wraz z 1 łyż papryki słodkiej. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy marchewkę, seler i pieczarki. Całość chwilę smażymy. Następnie dodajemy pozostałe warzywa i przyprawy. Dusimy do miękkości.
Smacznego!