pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz wołowy z nutką chili

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wybornie smakuje z kaszą jęczmienną

Gulasz wołowy z nutką chili

Składniki:

Gulasz wołowy z nutką chili

 

  • 400 g wołowina,
  • cebula średnia,
  • mąka pszenna,
  • 500 ml rosół wołowy,
  • 1 papryczka chilli

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z nutką chili
Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na olej. Wołowinę kroimy w kostkę, posypujemy mąką. Gdy cebula się ze złoci wrzucamy wołowinę i smażymy z każdej strony. Gdy się zarumieni zalewamy rosołem z kostki, dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Przykrywamy i dusimy, aż wołowina będzie miękka, a sos zgęstnieje.