hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Gulasz wołowy imbirem i dymką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niezwykle aromatyczny gulasz wołowy

Gulasz wołowy imbirem i dymką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz wołowy imbirem i dymką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy imbirem i dymką
Mięso wołowe umyć i osuszyć. Na patelni wlać oliwę i rozgrzać. Na talerzu lub misce wymieszać mąkę z curry i obtoczyć w tym mięso. Mięso podsmażyć na patelni. Dodać marchew, sos sojowy, imbir i zalać wodą. Dusić aż mięso zmięknie nawet do godziny. Marchew rozgnieść i zrobić sos. Cebulkę dymkę pokroić. Gulasz podawać z ryżem lub makaronem i posypane cebulką dymką.
Gulasz wołowy imbirem i dymką
Obtoczone w mące mięsa smażyć na rozgrzanej oliwie.