Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z warzywami
Posiekaną w drobną kostkę cebulę smażę na rozgrzanym oleju, dodaj mięso pokrojone w grubą kostkę. Do obsmażonego mięsa dolewam odrobiną bulionu i duszę pod przykryciem 15 minut.Dodaję pokrojoną marchewkę, seler, przeciśnięty przez praskę czosnek i kminek. Dolewam kolejną porcję bulionu, aby mięso było nim przykryte i duszę około 45 minut.Gdy już mięso lekko zmięknie dodaję pomidory z puszki oraz jeśli to konieczne dolewam bulionu do uzyskania odpowiedniej konsystencji gulaszu. Całość gotuję na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Na 3-5 minut przed końcem gotowania dodaję mrożony groszek. Mieszam i zdejmuję garnek z ognia, doprawiam do smaku pieprzem, solą, wędzoną słodką papryką w proszku, odrobiną ostrej papryki. Gulasz podaję posypany świeżym majerankiem.
alaaa
anemon
Tak, gulasz wołowy jest wyjątkowo smaczny, zwłaszcza jak uda nam się kupić ładny kawałek mięsa.
Aga13