Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Gulasz z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny gulasz z karkówki i bakłażana

Gulasz z bakłażanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z bakłażanem
Karkówkę myjemy i kroimy w kostkę, Do garnka wlewamy olej i wrzucamy pokrojone mięso, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy - podsmażamy do zamknięcia się porów, dodajemy pokrojoną cebule i razem przesmażamy. Podlewamy całość wodą około 250 ml i dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 25 - 30 minut, Następnie dodajemy pokrojonego bakłażana i przyprawiamy czosnkiem granulowanym oraz sosem sojowym - dusimy aż bakłażan zmięknie, Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gulasz z bakłażanem
Mięso myjemy i kroimy w kostkę - wielkośc wg uznania
Gulasz z bakłażanem
Mięso podsmażamy, dodajemy przyprawy i dusimy
Gulasz z bakłażanem
następnie dodajemy pokrojoną cebulę i podlewamy wodą
Gulasz z bakłażanem
na koniec dodajemy pokrojonego bakłażana