Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Gulasz z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawka z mięsa wieprzowego z marchewką i fasolką szparagową w pomidorowym sosie. Podawać z kluskami śląskimi.

Gulasz z fasolką

Składniki:

Gulasz z fasolką

 

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 3 duże marchewki
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej
  • 2 czerwone papryki
  • 1 opakowanie naturalnie smaczny gulasz
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • Sól
  • Szczypta chili
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz z fasolką

ETAP 1:

Gulasz z fasolką

1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, podlewamy wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.

ETAP 2:

Gulasz z fasolką

2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrane, pokrojone w plasterki marchewki, fasolkę szparagową oraz pokrojone w paseczki papryki, solimy.

ETAP 3:

Gulasz z fasolką

3. Kiedy warzywa są miękkie łączymy z mięsem i zaprawiamy naturalnie smacznym gulaszem rozrobionym z przecierem pomidorowym, ½ szk. wody i szczyptą chili. Chwilę gotujemy

ETAP 4:

4. Gotowe.

5. Smacznego.