BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Gulasz Bożeny

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam gulasz, który powstał z pozostałości upieczonego mięsa. Zostało po trochę z różnego gatunku upieczonego mięsa, grzyby zamrożone więc wszystko do kupy i powstał pyszny gulasz.

Gulasz Bożeny Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz Bożeny

 

  • udko upieczone 2 szt,
  • żeberka upieczone kawałek,
  • łopatka upieczona kawałek,
  • podgrzybek mrożony około 250 g,
  • cebula 1 szt. duża,
  • bulion około 1,5 szkl,
  • masło klarowne 2 łyżki,
  • sos z pieczonego mięsa,
  • marchewka 1 szt,
  • liście laurowe 2,
  • ziele angielskie 5 ziarenek,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa do gulaszu do smaku,
  • Dodatkowo ;
  • śmietana ale nie musi być.

Sposób przygotowania:

Gulasz Bożeny
Upieczone mięso które trzeba oddzielić od kości, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Grzyby (u mnie podgrzybki) rozmrozić, a następnie podsmażyć razem z cebulą na maśle klarownym. Podsmażać około 15 - 20 minut, wlać bulion, dodać plasterki marchewki, liście laurowe, ziele angielskie i gotować do miękkości grzybów i marchewki. Dodać pokrojone mięso, a na koniec sos z pieczonych mięs.

Doprawić do smaku przyprawą do gulaszu i w razie potrzeby solą i pieprzem.

Pogotować jeszcze chwilę i gulasz gotowy.

Można zabielić śmietaną.
Gulasz Bożeny
Upieczone mięso oddzielamy od kości a następnie kroimy w różnej wielkości kawałki
Gulasz Bożeny
Cebulę obrać a następnie pokroić w kostkę
Gulasz Bożeny
Grzyby rozmrozić a następnie podsmażyc razem z pokrojoną cebulą
Gulasz Bożeny
Marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki
Gulasz Bożeny
Do podsmażanych grzybów dodać bulion i pokrojoną marchewkę i gotować około 30 minut ,dodać mięso i przyprawy