Sposób przygotowania:
Gulasz Bożeny
Upieczone mięso które trzeba oddzielić od kości, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Grzyby (u mnie podgrzybki) rozmrozić, a następnie podsmażyć razem z cebulą na maśle klarownym. Podsmażać około 15 - 20 minut, wlać bulion, dodać plasterki marchewki, liście laurowe, ziele angielskie i gotować do miękkości grzybów i marchewki. Dodać pokrojone mięso, a na koniec sos z pieczonych mięs.
Doprawić do smaku przyprawą do gulaszu i w razie potrzeby solą i pieprzem.
Pogotować jeszcze chwilę i gulasz gotowy.
Można zabielić śmietaną.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Grzyby (u mnie podgrzybki) rozmrozić, a następnie podsmażyć razem z cebulą na maśle klarownym. Podsmażać około 15 - 20 minut, wlać bulion, dodać plasterki marchewki, liście laurowe, ziele angielskie i gotować do miękkości grzybów i marchewki. Dodać pokrojone mięso, a na koniec sos z pieczonych mięs.
Doprawić do smaku przyprawą do gulaszu i w razie potrzeby solą i pieprzem.
Pogotować jeszcze chwilę i gulasz gotowy.
Można zabielić śmietaną.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Bardzo dziękuję .Wykorzystałam pozostałości które zostały .
katarzynka455
BozenaMatuszczyk
Kasiu u mnie też tak gadają ha ha ,dzięki wielkie.Ja nie lubię marnować jedzenia i zawsze coś wykombinuję.;)
gusia1000