mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Gulasz z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Jesienny gulasz z grzybami i warzywami. Polecam moja rodzina się w nim zakochała. Zrobiłam go za mało tak na próbę. Polecam także wegetarianom bo to gulasz bez mięsa.

Gulasz z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z grzybami
Paprykę myję , wydrążam środek i kroję w paski. Kalafior dzielę na różyczki i gotuje aldente. Cebulę obieram, kroję drobno i przesmażam na patelni. Grzyby myję dokładnie i dodaję co cebuli, dalej przesmażam..Dodaję pokrojoną paprykę w paski i dalej przesmażam. Dolewam bulion i gotuję około 20 minut. Kalafior dodaję pod koniec gotowania się grzybów, razem z pomidorkami. Gotuję jeszcze chwilę. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem.
Gulasz z grzybami
Papryka pokrojona w paski długir rózne kolory
Gulasz z grzybami
kalafior rózyćzki ugotowane aldente i ostudzone
Gulasz z grzybami
podgrzybki podsmażone z cebulką na patelni
Gulasz z grzybami
dodany kalafior papryka do gulaszu i bulion