cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Gulasz z grzybami 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

aromatyczny gulasz z syszonymi grzybami

Gulasz z grzybami 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z grzybami 3

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej,
  • 3 sredniej wielkości cebule,
  • 10 dkg suszonych grzybów,
  • 2 łyżki smalcu,
  • 100 ml śmietany 18%,
  • sól/pieprz.

Sposób przygotowania:

Gulasz z grzybami 3
Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany smalec. Podsmażamy przez ok.20 min., aż mięso nabierze złotego koloru. Można odrobinę posolić. Suszone grzyby gotujemy przez 10 min.. Odcedzamy, następnie kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule. Do zarumienionej cebuli wrzucamy pokrojone grzyby, chwilę podsmażamy razem. Do podsmażonego mięsa wrzucamy cebulę razem z grzybami. Całość zalewamy wodą., dusimy ok godziny. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Sos redukujemy do pożądanej konsystencji.
Gulasz z grzybami 3
Pokrojone w kostkę mięso podsmazamy na smalcu
Gulasz z grzybami 3
Grzyby gotujemy przez ok 10 minut, aż bedą miękkie.
Gulasz z grzybami 3
Podsmazoną cebulę mieszamy razem z grzybami
Gulasz z grzybami 3
Wszystkie składniki dusimy przez ok godzinę