Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gulasz z grzybami leśnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny gulasz wieprzowy z dodatkiem grzybów leśnych. Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny.

Gulasz z grzybami leśnymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z grzybami leśnymi

 

  • 60 dag łopatki wieprzowej bez kości
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 25 dag grzybów leśnych świeżych lub mrożonych
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki kminku
  • 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z grzybami leśnymi
Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy mąką. Przygotowane mięso obsmażamy na odrobinie oliwy. Do mięsa wlewamy około 1,5 litra wody. Dodajemy liście laurowe, ziele, kminek, przyprawę uniwersalną oraz paprykę. Gotujemy około 15 minut. Marchewkę i cebulę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Grzyby dokładnie płuczemy. Warzywa oraz grzyby dodajemy do gulaszu. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do gulaszu. Gulasz doprawiamy do smaku majerankiem, przyprawą do gulaszu oraz solą i pieprzem.
Gulasz z grzybami leśnymi
Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy mąką.
Gulasz z grzybami leśnymi
Przygotowane mięso obsmażamy na odrobinie oliwy. Do mięsa wlewamy około 1,5 litra wody. Dodajemy liście laurowe, ziele, kminek, przyprawę uniwersalną oraz paprykę. Gotujemy około 15 minut.
Gulasz z grzybami leśnymi
Marchewkę i cebulę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Grzyby dokładnie płuczemy.
Gulasz z grzybami leśnymi
Warzywa oraz grzyby dodajemy do gulaszu. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do gulaszu. Gulasz doprawiamy do smaku majerankiem, przyprawą do gulaszu oraz solą i pieprzem.