Sposób przygotowania:
Gulasz z grzybami
Umyte i osuszone kawałki mięsa ,posypać solą i pieprzem oraz odstawić na minimum 1 godz ,po tym czasie zrumienić na patelni z grubym dnem i jeśli to możliwe bez tłuszczu. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki, obgotować i dokładnie odcedzić z wody. Cebulę pokroić w kostkę i razem z grzybami podsmażyć na maśle .Podsmażone mięso i grzyby z cebulą połączyć razem, podlać 1 szklanką gorącej wody, dodać kostkę, liście laurowe oraz ziele angielskie, dusić wszystko do miękkości, pod koniec gotowania dodać mąkę rozmieszaną w małej ilości zimnej wody, zagotować, aby gulasz zgęstniał. Całość doprawić do smaku roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Podawać z kluskami lub z ziemniaczanymi racuchami .