Sposób przygotowania:
Leczo z fasolką szparagową i mięsem mielonymETAP 1
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Między czasie pomidory kroimy w kostkę. Pokrojone dodajemy do cebuli. Pomidory gotujemy około 15 minut.
ETAP 2
Po tym czasie dodajemy do nich pokrojoną na odcinki około 2 cm fasolkę szparagową. Warzywa przykrywamy i gotujemy pod przykryciem.
ETAP 3
Między czasie na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju przysmażamy mięso mielone. Mięso doprawiamy do smaku.
ETAP 4
Cukinię kroimy w kostkę. Tak przygotowaną dodajemy do gotujących warzyw, gdy fasolka będzie ugotowana na półtwardo. Całość gotujemy do momentu jak cukinia będzie miękka.
ETAP 5
Między czasie do lecza dodajemy przysmażone mięso. Pod koniec gotowania dodajemy do całości posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy do smaku.
Leczo porcjujemy na talerze, dekorujemy natką pietruszki i podajemy.
gusia1000
mocsłodkości