Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem i warzywami
Naleśniki;
Jajka rozkłócamy, następnie stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Masa powinna być gładka i jednolita. Na rozgrzanej patelni smażymy duże, cieniutkie placki.
Farsz;
Pieczarki, pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę, por i marchewkę obieramy. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Pozostałe warzywa kroimy w kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i wkładamy mięso. Następnie wrzucamy warzywa i dusimy do miękoości (około 15-20 minut). Na koniec przyprawiamy i dodajemy ketchup, jeszcze chwilkę dusimy.
Na usmażone placki wykładamy 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulon.
Na koniec podsmażamy na złoto z obu ston.
Podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego
Jajka rozkłócamy, następnie stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Masa powinna być gładka i jednolita. Na rozgrzanej patelni smażymy duże, cieniutkie placki.
Farsz;
Pieczarki, pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę, por i marchewkę obieramy. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Pozostałe warzywa kroimy w kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i wkładamy mięso. Następnie wrzucamy warzywa i dusimy do miękoości (około 15-20 minut). Na koniec przyprawiamy i dodajemy ketchup, jeszcze chwilkę dusimy.
Na usmażone placki wykładamy 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulon.
Na koniec podsmażamy na złoto z obu ston.
Podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego