Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z pieczarkami i sosem serowymMięso:
Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z papryką oraz solą i pieprzem, a następnie oprószyć mąką i obsmażyć na patelni.
Indyka przełożyć do garnka.
Cebula z pieczarkami:
Obrane pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulę drobno posiekać.
Wszystko razem podsmażyć na tłuszczu po indyku, a następnie przełożyć do mięsa.
Duszenie:
Do garnka wrzucić liście laurowe, ziele angielskie oraz wlać około 1/2 l wody.
Wszystko razem dusić do miękkości na niedużym ogniu. Od czasu do czasu całość należy przemieszać.
Na końcu:
Gdy mięso będzie już miękkie to do sosu należy wmieszać serek topiony, który powinien całkowicie się rozpuścić.
W razie potrzeby całość doprawić do smaku.
SylaUla
gusia1000