Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z pieczarkami i pomidorową nutąMięso:
Umyte i osuszone mięso pokroić w paseczki lub większą kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa.
Następnie mięso należy obsmażyć na odrobinie oleju i przełożyć do garnka.
Cebula z pieczarkami:
Pieczarki pokroić na półplasterki, czosnek w plasterki, natomiast cebulę w piórka.
Wszystko razem podsmażyć na oleju po mięsie i przełożyć do garnka.
Pomidory:
Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki, a następnie każdego z nich pokroić na 6 części i połączyć z resztą składników w garnku.
Całość:
Do garnka wrzucić listek laurowy i ziele angielskie.
Całość zalać bulionem, przykryć i dusić do miękkości.
Kilka minut przed końcem gotowania dodać resztę przypraw.
Sos opcjonalnie można zagęścić skrobią/mąką.
gusia1000