motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz z karczku marynowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny gulasz przygotowany z karczku marynowanego. Można podawać jako samodzielne danie lub do kaszy, ziemniaków itp.

Gulasz z karczku marynowanego Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz z karczku marynowanego

 

  • 80 dkg karczku
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki czosnku
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Gulasz z karczku marynowanego
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Do pokrojonego mięsa dajemy marynatę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 12 godz. do lodówki.

Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni. Usmażone mięso przekładamy do garnka, podlewamy delikatnie wodą i dusimy, na wolnym ogniu do miękkości.

Na koniec podlewamy zawiesiną z mąki i doprowadzamy do wrzenia.

Doprawiamy do smaku.
Gulasz z karczku marynowanego
Osuszone mięso kroimy na grubszą kostkę i dajemy do garnka
Gulasz z karczku marynowanego
Do szklanki dajemy wodę i oliwę oraz pozostałe składniki
Gulasz z karczku marynowanego
Marynatę dajemy do mięsa i mieszamy. Odstawiamy
Gulasz z karczku marynowanego
Zamarynowane mięso smażymy na rozgrzanej patelni
Gulasz z karczku marynowanego
Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy