Sposób przygotowania:
Gulasz z karczku marynowanego
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Do pokrojonego mięsa dajemy marynatę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 12 godz. do lodówki.
Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni. Usmażone mięso przekładamy do garnka, podlewamy delikatnie wodą i dusimy, na wolnym ogniu do miękkości.
Na koniec podlewamy zawiesiną z mąki i doprowadzamy do wrzenia.
Doprawiamy do smaku.
Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni. Usmażone mięso przekładamy do garnka, podlewamy delikatnie wodą i dusimy, na wolnym ogniu do miękkości.
Na koniec podlewamy zawiesiną z mąki i doprowadzamy do wrzenia.
Doprawiamy do smaku.
![Gulasz z karczku marynowanego Gulasz z karczku marynowanego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-z-karczku-marynowanego-436387.jpg)
![Gulasz z karczku marynowanego Gulasz z karczku marynowanego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-z-karczku-marynowanego-436388.jpg)
![Gulasz z karczku marynowanego Gulasz z karczku marynowanego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-z-karczku-marynowanego-436389.jpg)
![Gulasz z karczku marynowanego Gulasz z karczku marynowanego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-z-karczku-marynowanego-436390.jpg)
![Gulasz z karczku marynowanego Gulasz z karczku marynowanego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-z-karczku-marynowanego-436391.jpg)