evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Gulasz z Karkówki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny sos do wszystkiego.Jego wspaniałą barwę zawdzięczamy dzięki kostce mięsnej i sosu sojowego.Jak wygląda tak smakuję.Polecam:-)

Gulasz z Karkówki

Składniki:

Gulasz z Karkówki

 

  • 1/2kg piękniej świeżej karkówki
  • 1 duża zielona papryka
  • 1 mała cebulka
  • 1 zabek czosnku
  • 1 łyzka sos sojowy-ciemny
  • 1 kostka mięsna
  • 2 łyzeczki papryka słodka czerwona
  • 2 duże łyzki przyprawa do kurczaka(złocista-idealnie pasuje do tego sosu)
  • 2 łyzki margaryna zwykła
  • sól,pieprz(wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Gulasz z Karkówki
Karkówke myję , osuszam recznikiem papierowym i kroje w kostkę.
Papryke oczyszczam,myję i również kroję ale w grubszą kostkę.Cebulke i czosnek obieram i siekam dosyć drobno.
W rondlu roztapiam margarynę i wrzucam mięso. Doprawiam przyprawami i podsmażam mieszając na dość ciemny kolorek.Następnie dodaję cebulę i czosnek mieszając smaże do zezłocenia się cebulki.Zalewam przegotowaną goracą wodą 2cm. ponad stan,dodaję paprykę,kostkę mięsną i duszę do miękkości mięsa.U mnie to było około 30 minut bo karkówka była super świeża.
Po tym czasię robię zaklepkę z mąki i wody i dodaję do wywaru mieszając.Gotuję jeszcze 3 minuty i gotowe :) Mozna sobie jeszcze wg.własnego gustu doprawić,ale niekoniecznie.

SMACZNEGO . . . .