Sposób przygotowania:
Gulasz z Karkówki
Karkówke myję , osuszam recznikiem papierowym i kroje w kostkę.
Papryke oczyszczam,myję i również kroję ale w grubszą kostkę.Cebulke i czosnek obieram i siekam dosyć drobno.
W rondlu roztapiam margarynę i wrzucam mięso. Doprawiam przyprawami i podsmażam mieszając na dość ciemny kolorek.Następnie dodaję cebulę i czosnek mieszając smaże do zezłocenia się cebulki.Zalewam przegotowaną goracą wodą 2cm. ponad stan,dodaję paprykę,kostkę mięsną i duszę do miękkości mięsa.U mnie to było około 30 minut bo karkówka była super świeża.
Po tym czasię robię zaklepkę z mąki i wody i dodaję do wywaru mieszając.Gotuję jeszcze 3 minuty i gotowe :) Mozna sobie jeszcze wg.własnego gustu doprawić,ale niekoniecznie.
SMACZNEGO . . . .
Papryke oczyszczam,myję i również kroję ale w grubszą kostkę.Cebulke i czosnek obieram i siekam dosyć drobno.
W rondlu roztapiam margarynę i wrzucam mięso. Doprawiam przyprawami i podsmażam mieszając na dość ciemny kolorek.Następnie dodaję cebulę i czosnek mieszając smaże do zezłocenia się cebulki.Zalewam przegotowaną goracą wodą 2cm. ponad stan,dodaję paprykę,kostkę mięsną i duszę do miękkości mięsa.U mnie to było około 30 minut bo karkówka była super świeża.
Po tym czasię robię zaklepkę z mąki i wody i dodaję do wywaru mieszając.Gotuję jeszcze 3 minuty i gotowe :) Mozna sobie jeszcze wg.własnego gustu doprawić,ale niekoniecznie.
SMACZNEGO . . . .
Niuniaczka
msewka
Netka
gusia1000