Sposób przygotowania:
Gulasz z karkówki i pieczarek.
Karkówkę dobrze umyłam i osuszyłam.Pokroiłam w kostkę (ok.2cm) i wrzuciłam na rozgrzany na patelni olej.Smażyłam aż się zarumieniła. W międzyczasie pokroiłam drobno cebulę i posiekałam czosnek.Gdy mięso się podsmażyło dołożyłam cebulę z czosnkiem i na małym ogniu smażyłam,aż się cebulka zeszkliła. Pieczarki wypłukałam i osuszyłam.Przekrawałam je na ćwiartki.Włożyłam na patelnię do podduszonej cebuli i mięsa,chwilkę razem dusiłam a następnie oprószyłam całość przyprawą do gulaszu i vegetą.Wrzuciłam liść laurowy i ziele angielskie.Wlałam na patelnię sok pomidorowy a następnie polałam bulionem z kostki warzywnej (rozpuszczonym w 0,5 litra wody).Wymieszałam całość,przykryłam pokrywką i na małym ogniu dusiłam ok.45 minut .W razie odparowanie dużej ilości płynu należy troszkę jej dolewać w trakcie i co pewien czas zamieszać. Gdy mięso było miękkie dodałam zawiesinę z łyżki mąki i 100 ml wody i mieszając chwilkę razem gotowałam. Opłukany tymianek porwałam na małe kawałki i dodałam do gulaszu,ale już nie gotowałam,tylko wymieszałam,doprawiając solą i pieprzem. Podałam z kaszą jęczmienną i surówką z kapusty kiszonej (której nie ma na zdjęciu).