Sposób przygotowania:
Gulasz z kurczaka i bananów
Filet z kurczaka umyć , pokroić w kostkę, oprószyć solą, słodką papryką i pieprzem.Mięso zrumienić na oleju i przełożyć do rondelka , polać 1 szklanką bulionu drobiowego, przykryć i dusić na małym ogniu.
Cebulę posiekać w kosteczkę, zrumienić i dodać do mięsa. Na czysta patelnie wlać odrobinę wody i włożyć pokrojone w kostkę banany, dusić stale mieszając na małym ogniu.
Do lekko rozgotowanych bananów dodajemy curry, szczyptę ostrej papryki i koncentrat pomidorowy, chwilę poddusić i przełożyć do mięsa.
Całość poddusić jeszcze około 7 minut. Podawać z ryżem.
Cebulę posiekać w kosteczkę, zrumienić i dodać do mięsa. Na czysta patelnie wlać odrobinę wody i włożyć pokrojone w kostkę banany, dusić stale mieszając na małym ogniu.
Do lekko rozgotowanych bananów dodajemy curry, szczyptę ostrej papryki i koncentrat pomidorowy, chwilę poddusić i przełożyć do mięsa.
Całość poddusić jeszcze około 7 minut. Podawać z ryżem.